Rally Sörmland 2019

Sörmlandsrallyt 26-28 Juli 2019

Vi samlades på Öster Malma under fredagen. Den ena T-Forden efter den andra dök upp under eftermiddagen. Tillslut var 14 bilar samlade.  Vid 17-tiden hölls Slottet öppet så vi kunde gå runt och titta.

Därefter avnjöt vi en fantastisk kulinarisk gemensam middag. Det som på beskrivningen låtit som en enkel middag med salladsbuffe´ visade sej mer likna ett julbord. Ingen gick hungrig därifrån. Stämningen var på topp och alla verkade trivas. Några funderade över hur den egna T-Forden skulle klara de 12 milen kommande dag…..

Lördagen

Efter frukosten samlades vi med våra bilar utanför receptionen för kort info, vevning och uppstart. Där anslöt sej T-Ford nr 15, familjen Tyselius, som bara var med under dagen.

Vi lämnade Öster Malma i kortege och började med 3 mil grusväg. När vi tillslut kom ut på stora vägen fattades 2 bilar. Det visade sej att ett elfel låg bakom problemet men med Teodors hjälp gick den igång igen.

Första stoppet var Sparreholms Bilmuseum dit flera bilar missade den lilla fina bakvägen. Museet var proppfullt av en mångfald av gamla vackra bilar.  Därefter en snabb lastflaksfika på parkeringen med hembakat…tack Åsa eller Lotta. Tyvärr fick den trilskande T-Forden lämnas utanför museet och hämtas med trailer senare.

14 T-Fordar fortsatte mot nästa stopp som var lunch på Sigridslunds cafe`. Paj och salladsbuffe serverades vi i den gamla fina före detta skolbyggnaden. 

Nästa etapp tog oss till Hasse Bergentofts nyöppnade Speedwaymuseum fyllt av svensk speedwayhistoria.

Så körde vi ännu nån mil till Skavsta och F11.
Urban Nyblom, ordförande i Nyköpings Automobilsällskap, tog emot oss där. Vi blev indelade i två grupper. Ena gruppen började med visning av Flygmuseet och simulatorflygning för de hugade. Omtyckt speciellt av ungdomarna.

Andra gruppen fikade i klubblokalen, svarade på frågesportsfrågor och gjorde manöverprov. Manöverprovet gick ut på att med ögonbindel köra sin T-Ford ca 10m och stanna så nära som möjligt en pyramid av burkar.  Vilket inte alls var lätt.  Undertecknad välte burkarna högaktningsfullt till allmän glädje.

På sista etappen hem till Öster Malma fick följebilen med Åke Sundquist rycka ut och hjälpa till vid ett bensinstopp.

Väl tillbaka var det en stunds champagnemingel i kvällssolen innan vi slog oss ner utanför slottet. Öster Malmas Vilda grillbuffe gjorde ingen besviken. 

Vi avslutade med prisutdelning.

Vädret under rallyt var fantastiskt. Strålande sol från en blå himmel med temperaturer upp mot 28 grader.

Efter frukosten på söndagen var det fria aktiviteter och hemåkning.

Med vänlig hälsning Marie Fahleson/ klubbmästare

Förberedelser inför Sörmlandsrallyt 2019… För den som inte kan få nog ?

VÄLKOMNA TILL T-FORDKLUBBENS SÖRMLANDSRALLY 26-28 JULI

Samling sker på Öster Malma slott under fredagen. Incheckning efter kl 14.00. Gemensam middag (föranmälan, se nedan) för de som vill. Önskar man ta en titt i slottet så är det endast öppet för egen rundvandring under fredagen. Från kl 17.00 och hela kvällen.

Lördagens ca 11 mil långa rundtur ser preliminärt ut så här:
Vi besöker Sparreholms Bilmuseum.
Vi gör ett stopp på det nyligen öppnade Speedwaymuseet där Hasse Bergentoft tar emot oss.
Nästa stopp är Flygspaningsmuseet på F11. Förutom fina flygplan och all sköns spaningsattiraljer finns där även 4 flygsimulatorer för den hugade (obs föranmälan, se nedan).
Vi hälsar också på i Nyköpings Automobilsällskaps klubblokal. De ser fram mot att träffas och lovar att ta väl hand om oss.
Givetvis har vi lunch och fikastopp under dagen.
Väl tillbaka på Öster Malma blir det champagnemingel och rallymiddag.

Middagen består av en Vild Grillbuffe’:
Välsmakande buffé med det bästa från skogen på grillen. Vegetariskt alternativ går att få. Serveras vid slottet, utomhus eller inomhus beroende på vädret. De som önskar fortsätter i puben i slottskällaren.

Söndag: Frukost och fria aktiviteter. De som vill kan idag besöka Sternerborgs Chokladfabrik. Ett vackert gammalt sekelskifteshus där hembakta chokladpraliner och färsk italiensk glass serveras. Den ligger i Björnlunda endast 15 km norr om Öster Malma.

Öster Malma är ett 1600-talsslott som ligger vackert beläget vid Malmasjön och drivs av Svenska Jägareförbundet. Andra aktiviteter: Besöka Öster Malma Wildlife Park.
Ett vilthägn med älg, mufflon, kron- och dovhjort i deras naturliga miljö. Öppet 10-16.

Det finns möjlighet att hyra kajak. För badsugna finns en badplats1,5 km bort. Mer info kan man läsa på: www.jagareforbundet.se/oster-malma

Bokningsinformation och priser:

Ingen startavgift. Inträden och måltider betalas på plats av var och en.
T-Fordklubben har reserverat 25 dubbelrum och 3 enkelrum i hotellängan. I slottsflygeln finns 13 vandrarhemsplatser.

Dubbelrum inkl frukost per person och natt 600:-.
Enkelrum 750:- per natt inkl frukost.

Vandrarhemsplats 300:-per natt. Frukost tillkommer: 100:-/st
Lakan till vandrarhemsplats kan hyras för 50:-
Då antalet sängplatser är begränsat är det bra att vara ute i god tid om man vill vara säker på att få en sådan…

För att boka rum ring Öster Malma: 0155-246228
Uppge bokningskod: 6256
Om ni inte redan har bokat är det dags att göra det nu.

Vår preliminära bokning av rum upphör den 11:e juli.

Fredagens middag: Varmrätt, salladsbuffe’, smör, bröd, kaffe och kaka. 185:-. Lördag lunch ca 100:-
Lördagens ”VILDA GRILLBUFFÉ” Pris 355 kr/person, barn 3-6 år 95 kr,
7-12 år 195 kr.

Inträde Sparreholms Bilmuseum 100:-
F11 håller öppet enbart för oss. Inträde 50:-

På F11 finns 4 olika flygsimulatorer. Pris: 100-150:-/30min-pass. Föranmälan till simulatorerna behövs för att de ska veta hur mycket personal som ska kallas in.
För mer information om simulatorerna och bokning, mejla:
hans-goran.haglund@hotmail.com

Anmäl till fahlesonmarie@yahoo.com när ni har bokat boende.
Uppge namn, hur många som kommer och vilken bil ni tänker deltaga med.
Det underlättar min planering och sammanställningen av en korrekt deltagarlista samt ger mej möjlighet att nå er vid eventuella ändringar.
Skriv också hur många som vill delta i den gemensamma middagen på fredagkvällen resp grillbuffén på lördagskvällen. Uppge om ni önskar vegetarisk mat eller har någon matallergi.

Varmt välkomna önskar Marie Fahleson, Klubbmästerska 076-3488838 , fahlesonmarie@yahoo.com