Ålands-Rally 2018

Glöm inte att boka färja på Ålandstrafiken.
Gå in på alandstrafiken.ax . Boka så fort som möjligt, färjorna är få och små.

Här är resan i stora drag…

Till Åland kommer man enklast med Eckerölinjens färja Grisslehamn-Eckerö alternativt någon av Ålandsfärjorna från Stockholm-Mariehamn.

Vi samlas fredag 27/7 på Käringsund resort och conference. Den ligger ca 3 km från färjeläget i Eckerö och är Ålands största anläggning. De har stugor, bungalows och camping, en stor terrass med pool, strand, café, bistro, pizzeria och restaurang.

Lördag 28/7

Start kl. 9 för den ca 10 mil långa rundturen på Åland.
Vi besöker bla. Brandkårsmuseet och Geta Nostalgi och motormuseum.
Lunch äter vi på Soltuna, Ålands högst belägna restaurang (ca 15€/pers).
På kvällen äter vi gemensam middag på anläggningen. Skärgårds buffé med musikunderhållning serveras för 34€ /pers.

Söndag 29/7

Möjlig hemåkning för de som önskar. Övriga som har tid och lust fortsätter österut mot nya äventyr

Vi kör ca 4 mil till Hummelvik där vi tar 13:30 färjan. Vi njuter av en 2 1/2 timme lång färjetur. Vi rullar av färjan i Torsholma på Brändö. Där kör vi ca 1,5 mil till det vackra “Skärgårdshotell Gullvivan”. Sjöutsikt från varje rum utlovas. En salladsbuffé med karré’ eller lax kan ordnas till middag för 18€/pers.

Måndag 30/7

Kort biltur till färjan som går 12:40. Efter 30 min är vi framme i Osnäs (på ön Vartsala förbunden med finska fastlandet med en vajerfärja). Därefter 7,6 mils körning till Åbo.

Om tid och intresse finns kan vi ta en titt på Sjöfartsmuseet.

Nu är det dags för ett nytt val där de som vill tar kvällsfärjan hem till Stockholm.

  • 20:15 går Siljas färja Baltic Princess
  • 20:55 går Viking Lines färja Grace.

Färjepriser från ca 1600: – 2 personer + bil. Hytt tillkommer.

Övriga kan väl gå ut och äta middag på någon lämplig restaurang.

Tisdag 31/7

Morgonfärjorna till Stockholm går 8:15 och 8:45. Kostar ca 400: – för 2pers och 1 bil.

LITE FLER PRISER OCH BOKNINGSINFO

Ingen anmälningsavgift till rallyt.

Var och en bokar och betalar sitt eget boende, och färjebiljetter. Lunch, middag och eventuella inträden betalas av var och en på plats.

Undantag: frukosten på Kärringsund ska bokas och betalas samtidigt med boendet enligt nedan.

Först till kvarn gäller fär alla bokningar då Åland är ett populärt turistmål

KÄRINGSUND RESORT

Jag har preliminär bokat 26 olika stugor åt oss 27/7 och 28/7. Bokning av de stugor jag preliminärbokat kan endast göras genom att ringa dit och säga att ni tillhör Svenska T-Fordklubben. Tel för bokning: 00358-18-38000.

Stugpriser mellan 69-215€ /stuga och natt. Enklaste stugorna är sovstugor på campingen (2-4 pers i varje) och dyraste är fina bungalows för upp till 6 pers.

Frukost är inte inkluderad. Den kostar 10,70 € st. Tala om när ni bokar om ni vill ha frukost. Bekräftelse på er bokning med betalningsuppgifter kommer på er mejl.

42 dagar innan vår ankomst upphör min preliminärbokning att gälla och ev återstående stugor går ut för allmän bokning online.

Mer info se: www.karingsund.ax

SKÄRGÅRDSHOTELL GULLVIVAN på Brändö

Jag preliminärbokade alla de 27 rum/stugorna hon hade kvar den 29/7. Bokning av stuga kan endast göras via telefon: 00358-18-56350 och ni måste säga att ni tillhör Svenska T-Fordklubben. Stugorna betalas på plats. Här gäller att 45 dagar innan vår ankomst upphör vår preliminära bokning. Eventuellt kvarvarande stugor läggs då ut till allmänheten för bokning. Stugor/rum finns från 1-4 pers. Prisexempel 55€/pers i dubbelrum.

Mer info se www.gullvivan.ax

ÅLANDS INRIKESFÄRJOR

För er som fortsätter österut med oss på söndagen.

Färjorna bokas on-line på www.alandstrafiken.ax

  • Hummelvik-Torsholma 29/7 kl 13.30   ca 34€ (Nästa färja går först 16:30…)
  • Åva-Osnäs 30/7 kl 12:40     ca 22€

Här är deras svar på när bokningen öppnar:

“Bokningen för sommaren 2018 kommer vi att öppna i slutet av januari eller februari månad, (närmare datum läggs ut på Ålandstrafikens hemsida samt facebooksida några dagar innan så att alla har samma chans på platserna, håll koll på hemsidan eller gilla vår facebooksida Ålandstrafiken Trafikinformation), när bokningen är öppnad kan man boka platserna, dock är våra färjor ganska små så om det blir fråga om så många fordon som 30st kan det beroende på bokningsläget eventuellt bli så att ni får dela lite på er för att det skall fungera.”

Så håll koll på när Ålandstrafiken öppnar för färjebokningen för sommaren och boka så fort som möjligt. Färjorna är få och små.

www.visitaland.com kan ni hitta mer info om Åland

Vänligen mejla mig när ni har bokat så jag kan sätta ihop en deltagarlista.

Skriv namn, mejladress, telefonnummer, hur många ni är, vilken bil ni har och vilka dagar ni är med. Då har jag möjlighet att kontakta er om så skulle behövas.

Mejla till: fahlesonmarie@yahoo.com med en kopia till tixe@live.se

Har ni andra frågor kan ni också mejla mej. Jag ska dock iväg på långsemester 21/1-15/3 och kommer enbart sporadiskt kunna svara på mejlen då…

Undertecknad och Sven Almquist tänker ta en rekognoseringstur till Åland i vår och leta efter T-ford-vänliga vägar och mäta distanserna lite noggrannare än mina gissningar ovan.

Hoppas vi blir många som ses på Åland i sommar 🙂

Klubbmästerskan

/Marie Fahleson