Rally Åland 2018

T-Fordrally 2018 – Ålandsturen

Årets klubbrally gick denna gång till Åland. Fantastiskt väder och många T-Fordar (22 st!) som slöt upp. Särskilt roligt var det att träffa likasinnade från Finland som deltog med 4 st T-Fordar och rallyts äldste deltagare, Topi Silanpää 93 år.

Rallyt var väl organiserat – tack Marie och Sven för allt arbete ni lagt ner på arrangemanget!

Den 10 mil långa Rallyturen innebar bland annat besök på Brandkårsmuseet, Geta Nostalgi och motormuseum, och ett besök på Jägerströms bilskrot med efterföljande visning av många års samlade guldkorn från sagda skrot. Vädret var strålande, men temperaturen var nästan en utmaning. Vid middagen delades priser ut bland annat till de som lyckats svara rätt på frågor runt banan.

Hela arrangemanget var verkligen uppskattat. Finska delegationen fick sällskap österut av 5 svenska T-Fordar till övernattning på Brändö under tiden som vi övriga i sakta mak körde mot färjan tillbaks till Grisslehamn.

 

Förberedelser inför Ålandsrallyt 2018… För den som inte kan få nog ?

Till Åland kommer man enklast med Eckerölinjens färja Grisslehamn-Eckerö alternativt någon av Ålandsfärjorna från Stockholm-Mariehamn.

Uppdaterat 10/6

Vi har fortsatt kontakt med Finska T-Fordklubben som visar intresse för träffen och eventuellt kommer med några T-Fordar.

Observera att vi som åker vidare på söndagen inte kommer att åka från Brändö till finska fastlandet och Åbo som tidigare aviserats.

På måndagen tar vi istället inrikesfärjans tvärlinje tillbaka via Kumlinge till Långnäs. Mer info nedan.

Rally:

Vi samlas fredag 27/7 på Käringsund resort och conference. Den ligger ca 3 km från färjeläget i Eckerö.

Käringsund Resort & Conference är Ålands största anläggning. De har stugor, bungalows och camping, en stor terrass med pool, strand, café, bistro, pizzeria och restaurang.

Lördag 28/7

Start kl 9 för den ca 10 mil långa rundturen på Åland.

Vi besöker  Brandkårsmuseet och Geta Nostalgi och motormuseum.

Lunch äter vi på Soltuna, Ålands högst belägna restaurang (ca 15€/pers). Efter lunch har vi en udda överraskning och ett besök i en liten välbevarad 20-talsverkstad. Därefter fikapaus hos Uffe på berget innan vi tuffar tillbaka till Käringsund.

På kvällen äter vi gemensam middag på anläggningen. Skärgårdsbuffe’ med musikunderhållning serveras för 34€ /pers.

Söndag 29/7

Frukost och fria aktiviteter. Rallyt slutar här.

Ingen förutom fyra T-Fordar från styrelsen har anmält intresse att fortsätta vidare österut.  Vi har därför lagt ner Åboturen. Istället åker vi norra färjelinjen till Skärgårdshotell Gullvivan på Brändö på övernattning. 30/7 tar vi inrikesfärjans tvärlinje via Kumlinge till Långnäs där vi också får en övernattning. 31/7 tar vi färjan hem från Eckerö eller Mariehamn. Om någon är intresserad att följa med oss så hör av er så mailar jag mer information.

LITE FLER PRISER OCH BOKNINGSINFO:

Ingen anmälningsavgift till rallyt.

Var och en bokar och betalar sitt eget boende och färjebiljetter. Lunch, middag och eventuella inträden betalas av var och en på plats.

Undantag: frukosten på Käringsund ska bokas och betalas samtidigt med boendet…se nedan.

Alla jag pratat med på Åland har varit väldigt trevliga och de pratar perfekt svenska.

Till Åland kan man åka från:

GRISSLEHAMN-Eckerö med Eckerölinjen. Färjan kostar ca 250:-

Om man vill lämna sin trailer och dragbil i Grisslehamn har Claes Holmström ordnat möjlighet att parkera dem på en gård ca 2km från färjan.

KAPELLSKÄR-Mariehamn med Viking Line. Färjan kostar ca 250:-

Det går det att lämna trailer och dragbil innanför stängsel på campingen vid Kapellskär.

STOCKHOLM-Mariehamn med Viking Line eller Silja Line. Billigast är i skrivande stund Viking Grace från 534:-

KÄRINGSUND RESORT

Jag har preliminärbokat 26 olika stugor åt oss 27/7 och 28/7. Bokning av de stugor jag preliminärbokat kan endast göras genom att ringa dit och säga att ni tillhör Svenska T-fordklubben.  Tel för bokning: 00358-18-38000.

Stugpriser mellan 69-215€ /stuga och natt. Enklaste stugorna är sovstugor på campingen (2-4 pers i varje) och dyraste är fina bungalows för upp till 6 pers.

Frukost är inte inkluderad. Den kostar 10,70 € st. Tala om när ni bokar om ni vill ha frukost. Bekräftelse på er bokning med betalningsuppgifter kommer på er mejl.

23/6 upphör vår preliminärbokning  och ev återstående stugor går ut för allmän bokning online.

Mer info se:  www.karingsund.ax

SKÄRGÅRDSHOTELL GULLVIVAN på Brändö

Vår preliminärbokning på Gullvivan upphör den 13/6. Bokning av stuga kan endast göras via telefon: 00358-18-56350 och ni måste säga att ni tillhör Svenska T-fordklubben. Stugorna betalas på plats. Stugor/rum finns från 1-4 pers.  Prisexempel 55€/pers i dubbelrum.

Mer info se www.gullvivan.ax

ÅLANDS INRIKESFÄRJOR

Om någon vill fortsätta med oss österut på söndagen.

Färjorna bokas on-line på www.alandstrafiken.ax

På www.visitaland.com kan ni hitta mer info om Åland

Vänliga hälsningar från klubbmästerskan: Marie Fahleson